Total Commander Ultima Prime

One For All


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
nie działa synchronizacja
#11
(07-08-2010, 06:00 PM)arek66 Wrote:
(07-08-2010, 04:58 PM)m^2 Wrote:
(07-08-2010, 08:33 AM)arek66 Wrote:
(07-07-2010, 01:49 PM)arek66 Wrote:
(07-07-2010, 08:35 AM)m^2 Wrote:
(07-06-2010, 07:37 PM)arek66 Wrote:
(07-05-2010, 09:38 PM)m^2 Wrote:
(07-05-2010, 07:44 PM)arek66 Wrote: ad.1. nie mam pojęcia jak to sprawdzić :-(
1. Zrób kopię wincmd.ini
2. Edytuj wincmd.ini, usuń wszystko i wpisz:
Code:
[Configuration]
UseIniInProgramDir=7
3. Uruchom TOTALCMD.EXE
4. Sprawdź, czy działa
5. Zamknij Total Commandera
6. Zastąp wincmd.ini wcześniej zrobioną kopią
(07-05-2010, 07:44 PM)arek66 Wrote: ad.2. działało do wersji 5.0 włącznie
ad.3. na różnych katalogach
Dzięki za info. Prawdopodobnie będziemy musieli skontaktować się z autorem TC.
Jeszcze jedno pytanie:
Jakiej wersji Windows używasz?

Sprawdziłem w domu na Win XP Home Edition. Przy "nowej wersji" wincmd.ini program działał i synchronizował. Po wgraniu starej wersji wincmd.ini program zaczął synchronizować katalogi. Sprawdzę w firmie (Win 7 Home Edition Premium 64bit) jak tam działa. Dzięki
To znaczy, po przywróceniu kopii wincmd.ini, synchronizacja nadal działa i problem sam się rozwiązał?

sprawa zaczyna być ciekawa. Otóż:

Mam w kompie dwa dyski twarde, oraz trzeci podłączony na USB. I z nim okazuje się są problemy. Po podłączeniu pendrive'a synchronizuje się pen z dyskami, ale już z tym na USB nie. Tak samo nie synchronizuje dysk na USB z pozostałymi dyskami. Wcześniej synchronizowało się wszystko. Jutro w firmie sprawdzę, bo synchronizowałem foldery przez sieć na rożnych komputerach.

w firmie nie synchronizuje
Żeby się upewnić, testowałeś z tym krótkim ini używając dysku USB czy innego?

Używałem dysku USD i dysku zwykłego:
- z krótkim ini działa - synchronizuje
- z normalnym ini nie działa - nie synchronizuje

Możesz otworzyć wincmd.ini, znaleźć linię
Code:
SyncFlags=0
, usunąć ją i sprawdzić, czy działa?
Reply
#12
(07-11-2010, 01:05 PM)m^2 Wrote:
(07-08-2010, 06:00 PM)arek66 Wrote:
(07-08-2010, 04:58 PM)m^2 Wrote:
(07-08-2010, 08:33 AM)arek66 Wrote:
(07-07-2010, 01:49 PM)arek66 Wrote:
(07-07-2010, 08:35 AM)m^2 Wrote:
(07-06-2010, 07:37 PM)arek66 Wrote:
(07-05-2010, 09:38 PM)m^2 Wrote:
(07-05-2010, 07:44 PM)arek66 Wrote: ad.1. nie mam pojęcia jak to sprawdzić :-(
1. Zrób kopię wincmd.ini
2. Edytuj wincmd.ini, usuń wszystko i wpisz:
Code:
[Configuration]
UseIniInProgramDir=7
3. Uruchom TOTALCMD.EXE
4. Sprawdź, czy działa
5. Zamknij Total Commandera
6. Zastąp wincmd.ini wcześniej zrobioną kopią
(07-05-2010, 07:44 PM)arek66 Wrote: ad.2. działało do wersji 5.0 włącznie
ad.3. na różnych katalogach
Dzięki za info. Prawdopodobnie będziemy musieli skontaktować się z autorem TC.
Jeszcze jedno pytanie:
Jakiej wersji Windows używasz?

Sprawdziłem w domu na Win XP Home Edition. Przy "nowej wersji" wincmd.ini program działał i synchronizował. Po wgraniu starej wersji wincmd.ini program zaczął synchronizować katalogi. Sprawdzę w firmie (Win 7 Home Edition Premium 64bit) jak tam działa. Dzięki
To znaczy, po przywróceniu kopii wincmd.ini, synchronizacja nadal działa i problem sam się rozwiązał?

sprawa zaczyna być ciekawa. Otóż:

Mam w kompie dwa dyski twarde, oraz trzeci podłączony na USB. I z nim okazuje się są problemy. Po podłączeniu pendrive'a synchronizuje się pen z dyskami, ale już z tym na USB nie. Tak samo nie synchronizuje dysk na USB z pozostałymi dyskami. Wcześniej synchronizowało się wszystko. Jutro w firmie sprawdzę, bo synchronizowałem foldery przez sieć na rożnych komputerach.

w firmie nie synchronizuje
Żeby się upewnić, testowałeś z tym krótkim ini używając dysku USB czy innego?

Używałem dysku USD i dysku zwykłego:
- z krótkim ini działa - synchronizuje
- z normalnym ini nie działa - nie synchronizuje

Możesz otworzyć wincmd.ini, znaleźć linię
Code:
SyncFlags=0
, usunąć ją i sprawdzić, czy działa?

nie było takiej linijki, było SyncFlags=3. Zmieniłem na 0 i działa. Sprawdzę jeszcze jutro dokładnie w domu oraz w firmie.
Reply
#13
(07-11-2010, 09:25 PM)arek66 Wrote:
(07-11-2010, 01:05 PM)m^2 Wrote:
(07-08-2010, 06:00 PM)arek66 Wrote:
(07-08-2010, 04:58 PM)m^2 Wrote:
(07-08-2010, 08:33 AM)arek66 Wrote:
(07-07-2010, 01:49 PM)arek66 Wrote:
(07-07-2010, 08:35 AM)m^2 Wrote:
(07-06-2010, 07:37 PM)arek66 Wrote:
(07-05-2010, 09:38 PM)m^2 Wrote:
(07-05-2010, 07:44 PM)arek66 Wrote: ad.1. nie mam pojęcia jak to sprawdzić :-(
1. Zrób kopię wincmd.ini
2. Edytuj wincmd.ini, usuń wszystko i wpisz:
Code:
[Configuration]
UseIniInProgramDir=7
3. Uruchom TOTALCMD.EXE
4. Sprawdź, czy działa
5. Zamknij Total Commandera
6. Zastąp wincmd.ini wcześniej zrobioną kopią
(07-05-2010, 07:44 PM)arek66 Wrote: ad.2. działało do wersji 5.0 włącznie
ad.3. na różnych katalogach
Dzięki za info. Prawdopodobnie będziemy musieli skontaktować się z autorem TC.
Jeszcze jedno pytanie:
Jakiej wersji Windows używasz?

Sprawdziłem w domu na Win XP Home Edition. Przy "nowej wersji" wincmd.ini program działał i synchronizował. Po wgraniu starej wersji wincmd.ini program zaczął synchronizować katalogi. Sprawdzę w firmie (Win 7 Home Edition Premium 64bit) jak tam działa. Dzięki
To znaczy, po przywróceniu kopii wincmd.ini, synchronizacja nadal działa i problem sam się rozwiązał?

sprawa zaczyna być ciekawa. Otóż:

Mam w kompie dwa dyski twarde, oraz trzeci podłączony na USB. I z nim okazuje się są problemy. Po podłączeniu pendrive'a synchronizuje się pen z dyskami, ale już z tym na USB nie. Tak samo nie synchronizuje dysk na USB z pozostałymi dyskami. Wcześniej synchronizowało się wszystko. Jutro w firmie sprawdzę, bo synchronizowałem foldery przez sieć na rożnych komputerach.

w firmie nie synchronizuje
Żeby się upewnić, testowałeś z tym krótkim ini używając dysku USB czy innego?

Używałem dysku USD i dysku zwykłego:
- z krótkim ini działa - synchronizuje
- z normalnym ini nie działa - nie synchronizuje

Możesz otworzyć wincmd.ini, znaleźć linię
Code:
SyncFlags=0
, usunąć ją i sprawdzić, czy działa?

nie było takiej linijki, było SyncFlags=3. Zmieniłem na 0 i działa. Sprawdzę jeszcze jutro dokładnie w domu oraz w firmie.
W dialogu zaznaczyłeś porównywanie wg. zawartości.
Gdy TC widzi takie ustawienie, nie ustala, co robić z plikiem (skopiować w prawo / w lewo, nic nie zrobić itp.). Trzeba kliknąć (raz lub więcej razy) na kwadraciku na środku i samemu ustalić, co TC ma zrobić. Wtedy synchronizacja przebiega normalnie.
Reply
#14
(07-11-2010, 09:44 PM)m^2 Wrote:
(07-11-2010, 09:25 PM)arek66 Wrote:
(07-11-2010, 01:05 PM)m^2 Wrote:
(07-08-2010, 06:00 PM)arek66 Wrote:
(07-08-2010, 04:58 PM)m^2 Wrote:
(07-08-2010, 08:33 AM)arek66 Wrote:
(07-07-2010, 01:49 PM)arek66 Wrote:
(07-07-2010, 08:35 AM)m^2 Wrote:
(07-06-2010, 07:37 PM)arek66 Wrote:
(07-05-2010, 09:38 PM)m^2 Wrote:
(07-05-2010, 07:44 PM)arek66 Wrote: ad.1. nie mam pojęcia jak to sprawdzić :-(
1. Zrób kopię wincmd.ini
2. Edytuj wincmd.ini, usuń wszystko i wpisz:
Code:
[Configuration]
UseIniInProgramDir=7
3. Uruchom TOTALCMD.EXE
4. Sprawdź, czy działa
5. Zamknij Total Commandera
6. Zastąp wincmd.ini wcześniej zrobioną kopią
(07-05-2010, 07:44 PM)arek66 Wrote: ad.2. działało do wersji 5.0 włącznie
ad.3. na różnych katalogach
Dzięki za info. Prawdopodobnie będziemy musieli skontaktować się z autorem TC.
Jeszcze jedno pytanie:
Jakiej wersji Windows używasz?

Sprawdziłem w domu na Win XP Home Edition. Przy "nowej wersji" wincmd.ini program działał i synchronizował. Po wgraniu starej wersji wincmd.ini program zaczął synchronizować katalogi. Sprawdzę w firmie (Win 7 Home Edition Premium 64bit) jak tam działa. Dzięki
To znaczy, po przywróceniu kopii wincmd.ini, synchronizacja nadal działa i problem sam się rozwiązał?

sprawa zaczyna być ciekawa. Otóż:

Mam w kompie dwa dyski twarde, oraz trzeci podłączony na USB. I z nim okazuje się są problemy. Po podłączeniu pendrive'a synchronizuje się pen z dyskami, ale już z tym na USB nie. Tak samo nie synchronizuje dysk na USB z pozostałymi dyskami. Wcześniej synchronizowało się wszystko. Jutro w firmie sprawdzę, bo synchronizowałem foldery przez sieć na rożnych komputerach.

w firmie nie synchronizuje
Żeby się upewnić, testowałeś z tym krótkim ini używając dysku USB czy innego?

Używałem dysku USD i dysku zwykłego:
- z krótkim ini działa - synchronizuje
- z normalnym ini nie działa - nie synchronizuje

Możesz otworzyć wincmd.ini, znaleźć linię
Code:
SyncFlags=0
, usunąć ją i sprawdzić, czy działa?

nie było takiej linijki, było SyncFlags=3. Zmieniłem na 0 i działa. Sprawdzę jeszcze jutro dokładnie w domu oraz w firmie.
W dialogu zaznaczyłeś porównywanie wg. zawartości.
Gdy TC widzi takie ustawienie, nie ustala, co robić z plikiem (skopiować w prawo / w lewo, nic nie zrobić itp.). Trzeba kliknąć (raz lub więcej razy) na kwadraciku na środku i samemu ustalić, co TC ma zrobić. Wtedy synchronizacja przebiega normalnie.

na kwadraciku na środku (jeśli mówimy o tym samym kwadraciku) jest zaznaczone, że plik po prawej jest nowszy i ma wymienić ten po lewej - patrz załącznik. Niestety w firmie nic się dalej nie dzieje. Zmieniłem opcjach SyncFlags=3 na SyncFlags=0. Zapisuję plik wincmd.ini i uruchamiam ponownie TCUP. Gdy uruchamiam synchronizację zaznaczam porównaj: podkatalogi oraz wg zawartości. I bajka się powtarza. Pokazuje pliki, które się różnią, pyta czy synchronizować i ewentualnie nadpisać starsze. I po komendzie "synchronizuj" wyszukiwanie zaczyna się od początku. Zaglądam do wincmd.ini i znowu jest SyncFlags=3, a na pewno był zapisany plik z opcją SyncFlags=0.
OK teraz juz odznaczyłem "wg zawartości" i synchronizuje - choć dałbym głowę, że w poprzednich wersjach miałem ją zaznaczoną i wszystko działało :-)


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)