Total Commander Ultima Prime Forum
[BUG] Globalne skróty klawiaturowe! - Printable Version

+- Total Commander Ultima Prime Forum (https://www.tcup.pl/forum)
+-- Forum: AIMP2 Polskie Forum (https://www.tcup.pl/forum/forumdisplay.php?fid=47)
+--- Forum: Błędy (https://www.tcup.pl/forum/forumdisplay.php?fid=51)
+--- Thread: [BUG] Globalne skróty klawiaturowe! (/showthread.php?tid=312)



[BUG] Globalne skróty klawiaturowe! - T-RoX - 04-25-2008

Witam, jako pierwszy chce zgłosić błąd w AIMP'ie na tym forum
Otóż Tongue mam pewien problem z skrótami klawiaturowymi, a dokładniej z klawiszami multimedialnymi (na klawiaturze Logitech Wave), gdy wciskam klawisz "MEDIA PLAY/PAUSE" a program jest nieaktywny (gdzieś na drugim planie przykryty jakimś okienkiem) wszystko działa normalnie muzyka się zatrzymuje, lub jak jest zatrzyma się włącza, ale gdy AIMP jest na 1 planie (okienko aktywne) to gdy wciskam przycisk on reaguje jakby 2 razy na chwile zatrzymując kawałek i go włączając i wtedy nie mogę go zatrzymać jak idzie, tak samo jest z klawiszem "MEDIA NEXT TRACK" lub "MEDIA PREV TRACK" gdy okienko jest aktywne (funkcja losowego wybierania oczywiście wyłączona) to wtedy przesuwa mi o 2 pozycje, a jak okienko jest nieaktywne działa normalnie i przerzuca na następny utwór.

Dodam że te klawisze są przypisane tylko w Globalnych skrótach, a w Lokalnych ich niema.

W globalnych mam też ustawiony skrót Ctrl + Left lub Right co służy do przewijania utworu o 5 sekund w przód lub w tył i ta kombinacja działa dobrze w okienku nieaktywnym i aktywnym, tylko z klawiszami multimedialnymi jest ten problem.

Mam najnowszą wersję AIMP'a oraz dużo wtyczek i skórek z packa:
http://www.exsite.pl/2008/03/19/_aimp_211__megapack_by_exsitepl_.html

Po wyłączeniu wtyczek jest tak samo, więc nie wiem dlaczego się tak dzieje.

Macie jakąś rade na to??

PS. AIMP IS THE BEST Rolleyes


RE: [BUG] Globalne skróty klawiaturowe! - ULTIMA PRIME - 04-25-2008

Problem jest znany autorowi.

Postara sie to poprawić w kolejnej wersji (2.5)

Jako tymczasowe rozwiązanie radzi odinstalowanie strowników klawiatury multimedialnej, AIMP powinien po takiej operacji działać poprawnie z tymi klawiszami.


RE: [BUG] Globalne skróty klawiaturowe! - T-RoX - 04-25-2008

ULTIMA PRIME Wrote:Problem jest znany autorowi.

Postara sie to poprawić w kolejnej wersji (2.5)
Ok, spoko.

ULTIMA PRIME Wrote:Jako tymczasowe rozwiązanie radzi odinstalowanie strowników klawiatury multimedialnej, AIMP powinien po takiej operacji działać poprawnie z tymi klawiszami.
Tego raczej nie będę robił ponieważ pod innymi klawiszami multimedialnymi mam ustawione różne skróty których często używam i są mi przydatne dlatego jeszcze się z tym pomęczę i mam nadzieje że ta wersja 2.5 wkrótce wyjdzie Wink

Dzięki za odpowiedź i zajęcie się sprawą Cool


RE: [BUG] Globalne skróty klawiaturowe! - T-RoX - 05-01-2008

Właśnie wyszła nowa wersja programu 2.5 Beta i już błąd nie występuje, dlatego proszę o zamkniecie tematu.

Dzięki ekipie AIMP za naprawienie buga Cool

Pozdro.


RE: [BUG] Globalne skróty klawiaturowe! - Akash - 12-23-2014

This is exceptionally decent post much obliged a lot....!!!