![]() |
Jak zaktualizować do najnowszej wersji? - Printable Version +- Total Commander Ultima Prime Forum (https://www.tcup.pl/forum) +-- Forum: Total Commander Ultima Prime (https://www.tcup.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Forum: Pytania / Questions (https://www.tcup.pl/forum/forumdisplay.php?fid=29) +--- Thread: Jak zaktualizować do najnowszej wersji? (/showthread.php?tid=3117) |
Jak zaktualizować do najnowszej wersji? - mxk - 04-05-2021 Pojawiła się nowa wersja. Obecną instalację mam skonfigurowaną mocno pod siebie. Jak przeprowadzić aktualizację, aby nie stracić obecnych ustawień? Czytałem gdzieś, że najlepiej jest odinstalować starą wersję i po tym instalować nową. Czy to jedyny sposób aby uzyskać w pełni działającą bezproblemowo instalację? RE: Jak zaktualizować do najnowszej wersji? - ULTIMA PRIME - 04-05-2021 Tak, zalecam przed instalacją nowej wersji, odinstalowanie poprzedniej (w tej wersji - 8.1 miała pojawić się już działająca aktualizacja z zachowaniem ustawień użytkownika, ale natrafiliśmy na techniczny problem - jeśli uda się go rozwiązać, to przyszłe wersje będą wspierały aktualizację z zachowaniem ustawień użytkownika) Napisz co zmieniałeś, to napiszę Ci które pliki podmienić żebyś zachował swoje ustawienia. RE: Jak zaktualizować do najnowszej wersji? - mxk - 04-08-2021 1. Mam zmienione lub dodane własne przyciski na głównym pasku z ikonkami 2. Dodane własne skróty do programów/poleceń na pionowym pasku oddzielającym panele 3. Zainstalowane wtyczki 4. Edytowana lista ulubionych katalogów Pewnie jest tego więcej, ale na tą chwilę tylko to udało mi się wymyślić. RE: Jak zaktualizować do najnowszej wersji? - ULTIMA PRIME - 04-08-2021 (04-08-2021, 07:43 PM)mxk Wrote: 1. Mam zmienione lub dodane własne przyciski na głównym pasku z ikonkami 1. Zrób kopię i po zainstalowaniu nowej wersji, przywróć zawartość tego katalogu: ...\TC UP\MULTI\Config\Buttonbar 2. Zrób kopię i po zainstalowaniu nowej wersji, przywróć zawartość tego katalogu: ...\TC UP\MULTI\Config\Buttonbar_Vertical 3. Zrób kopię i po zainstalowaniu nowej wersji, przywróć ten plik: ...\TC UP\wincmd.ini + Zrób kopię katalogów z wtyczkami, które dodałeś i po zainstalowaniu nowej wersji, przywróć je do tej samej lokalizacji. 4. Zrób kopię i po zainstalowaniu nowej wersji, przywróć ten plik: ...\TC UP\LANGUAGE\WCMD_POL_DirMenu.ini RE: Jak zaktualizować do najnowszej wersji? - Józef47 - 04-11-2021 Wszystko pasuje a co mam zrobić skoro posiadam wersję 7.9 w której nie ma w/w katalogów! i czy jest szansa na zatrzymanie ustawień o których wspomina kolega? Czy raczej wszystko na straty? RE: Jak zaktualizować do najnowszej wersji? - ULTIMA PRIME - 04-12-2021 (04-11-2021, 07:15 AM)Józef47 Wrote: Wszystko pasuje a co mam zrobić skoro posiadam wersję 7.9 w której nie ma w/w katalogów! i czy jest szansa na zatrzymanie ustawień o których wspomina kolega? Czy raczej wszystko na straty? W wersji 7.9 jest dokładnie tak samo. Muszą być te katalogi, inaczej nie działał by poprawnie TC UP. |