Total Commander Ultima Prime Forum
tc up.exe 20% cpu ... - Printable Version

+- Total Commander Ultima Prime Forum (https://www.tcup.pl/forum)
+-- Forum: Total Commander Ultima Prime (https://www.tcup.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: Problemy / Problems (https://www.tcup.pl/forum/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Thread: tc up.exe 20% cpu ... (/showthread.php?tid=1391)



tc up.exe 20% cpu ... - bartoszek - 05-23-2013

Witam!
Co właściwie robi ten kod poza zajmowaniem czasu procesora :/
Mam ustawione skojarzenia archiwów z totalcomanderem. Kiedy otwieram archiwum, na przykład z chroma, za każdym razem dostaje nową instancję tc_up.exe. Przy czym pierwszy z nich zabiera ~20%. Z ciekawostek mogę jeszcze dodać, że proces który zajmuje czas procesora ma także stały poziom wejścia wyjścia: Other bytes delta 756B (pojedyncze skoki na 1.1KB co 5-10 sekund).
Total comander działa normalnie (cpu load <0.04%).

Informacje o systemie:
>Lenovo e33o
>win7 hp
>eset antivir
>TcUp 5.7
>Otwarte zakładki w chormie 71 Wink

Edit. dorzucam dump z procmon'a. Okazuje się, że tc_up.exe mieli wszystkimi dyskami w kolejności :L
CVS>http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=05930195098359588896
PML>http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=92343537645277195351



RE: tc up.exe 20% cpu ... - ULTIMA PRIME - 09-01-2013

(09-01-2013, 11:43 AM)Pawel Wrote: 1. Wyłączenie dodatkowej funkcjonalności:
- Przejdź do katalogu TC UP i otwórz plik konfiguracyjny (domyślnie: C:\Program Files (x86)\TC UP\TC UP.ini

- Zmień:
[TCUP]
ShowInfo=1

na

[TCUP]
ShowInfo=0

Albo z poziomu menu:

TC UP > Menu > TC UP > Dostosuj